avvana.blogg.se

2013-05-03
07:00:00

5 korta intressanta saker om Mia
Mia är en så otroligt personlig häst och har många både bra och dåliga ideér hela tiden. Tänkte ta upp 5 av hennes intressanta saker att hitta på nu. Fler lär komma då hon har MÅNGA speciella egenskaper ;).
  • Hon har översvämat ett helt stall som 3 åring: Det är helt sant! När hon var 3 år (hos sin förra ägare) översvämade hon i stort sett hela stallet helt på egen hand. Svårt att förklara men dem hade så man kunde sätta på vattnet åt varje häst så man fyllde på hinken i boxen utanför alla boxar. Så man slapp släppa massa vatten eller ha komplicerade vattenkoppar. Hon lyckades ialla fall på natten få på den trots att det var galler och saker i mellan och när dem kom dit på morgonen var hela golvet täckt av vatten så dem var tvugna att byta en del av golvet ;).
  • Hon har öppnat grinden i hagen: Också hos sin förra ägare. Hon stog själv i hagen och hade väl tråkigt så dem såg att hon stog och pillade med handtaget till övre tråden. Tillslut fick hon tag i en och öppnade upp hagen och hade planer på att gå ut. Dock såg dem henne göra det så de fick tag i henne innan hon han springa iväg.
  • Hon ÄLSKAR allt som är litet och gärna lurvigt: Exempelvis står hon och Molle (stallkatten) ofta och myser tillsammans då mia står och typ klappar honom med mulen och blåser på honom. Hon älskar även våra hundar, som dock är lite rädda för hästar. Hon har till och med försökt leka med en av våra hundar i hagen. Sen har vi även träffat på en shettis en gång och vi var tvugna att vara tre personer för att få stopp på henne, för hon skulle verkligen fram och hälsa på den lilla lurvtussen! Älskar även små barn ;).
  • Hon är världens keligaste häst och älskar när man pussar henne på mulen och när man blåser i hennes näsborrar: Brukar trycka upp mulen i ansiktet på en när hon vill att man ska blåsa i näsborrarna eller pussa henne. Annars står hon ganska ofta och försöker buffa på en för att man ska klappa på henne och man kan stå och mysa med henne hur länge som helst. Hon tröttnar aldrig!
  • Hon ska alltid lukta på folks skor: Det är tydligen något hon har gjort i hela sitt liv och ingen vet varför men det är typ så hon hälsar på folk. Knäpphästen ;)!
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: