avvana.blogg.se

2013-02-21
17:52:25

Today
Blev en mysig uteritt i snön på hästarna idag, Julia (min medryttare) på Brille och jag på Mia. Red en lite längre sträcka men gick tyvärr bara att skritta och trava lite då det var lite spårigt och hårt på vissa ställen. Mia var på helspän i början och gick verkligen på tåna. Men efter ca 30 min gick hon riktigt fint och var hyfsat avslappnad i hela kroppen. Hon är ju fortfarande min lilla bebis och kan vara lite "stutsig" ibland ;). Men hon är så söt och nyfiken på allt, går verkligen frfån sida till sida hela tiden när man skrittar och ska fram och kolla lite på allt och alla ;).
Men Brille var riktigt duktig idag, kan bli lite springig i traven då han tycker det är mycket roligare att gasa på för fullt. ;) Idag gick han riktigt avslappnat och Julia kunde få igenom sina halvhalter på honom.
Annars har jag bara tagit det lungt hela dagen, ringt runt lite på sommarjobb och slappat. Nu ska jag ta en varm dusch och sedan äta lite pancakes ;)!
 
Hur har eran dag varit?
 
Haha, oredigerad och det ser inte ut som att hon har några ögon, men men... Hon är fortfarande söt! :)
 

2013-02-21
15:48:00

Sommar!!
Usch vad jag länktar till sommaren... Nu är jag verkligen trött på all jobbig snö, vill kunna rida ut och galoppera, rida på banan, börja träna hästarna på riktigt och ut o tävla. Vi har ju inget ridhus hemma så det blir ganska svårt att hålla igång hästarna fullt nu under vintern. Åker till ridhus två-tre gånger i veckan men det räcker inte riktigt. Nu börjar de bli så hårt och ojämt överallt också så nu går det inte änns att rida på fälten :/. Nej, usch o fy för vintern! Men här får ni lite sommarbilder iaf för att stå ut i kylan ;)
Cautia, en häst oss en tävligsryttare som jag red hos innan jag skaffade egen häst
 

Hidalgo, en ridskole ponny som jag tidigare har tävlat väldigt mycket på
 
 
 
Våran lilla hund Diva när hon var valp (hon är nu ca 2 år)
 
Pepper, en ponny som också stog oss tävlingsryttaren.
Red honom dock som min egen under mitt sista år hos henne då hon inte fick tävla ponny lägre och ville satsa på hästarna. Älskade lilla ponnyskrutt :)
 

2013-02-21
12:29:00

Bloggar
Är det bara jag eller är många bloggar i denna värld väldigt "ytliga". Alla skriver om alla och det ända sättet för att få en lyckad blogg är att skriva om andra bloggar och sprida olika slags skvaller. Jag förstår varför, man vill väcka uppmärksamhet därför sprider man en massa lögner. Ett exempel är linnolsson som skrev på sin blogg att hon hade färgat manen på sin föredetta ponny. Hon hade då lagt upp före och efterbild och skrivit vilken färg hon hade använt. Inlägget spreds som på en löpeld och ALLA skrev verkligen om henne. Debatterna om det skrevs överallt och människor började nästan slås för henne. Hon gick sedan ut med att det var fejkade bilder men då var hon redan "känd" och hennes bloggstatistik steg med rasande fart.
Är det inte bättre att bli känd för något man verkligen har gjort, att man kan stå för sina åsikter och skriva om seriösa saker.
Inget ont menat för Linn, hon är en otrolig förebild för många och verkar vara en urgullig tjej.
Men jag satsar nog på de "ovanliga" sättet och skriver om mitt liv och saker som är viktiga för mig!

Någon som håller med mig eller vad tycker ni?
Bild på efterbilden på linnolsson.se

2013-02-21
11:13:00

Sovmorgon!
Åh så skönt! Som rubriken lyder hade jag sovmorgon för första gången på hela lovet. Älska! Dock gick jag väl upp vid kl 9, är nog inte så mycket av en "sovmorgons person" men skönt var det ;), haha.

Men idag blir det uteritt med båda hästarna, får se om det går att galoppera någonstans annars blir det nog ett lite lugnare pass. Var på hoppträning med Mia igår och hon ska dessutom löshoppas på fredag så kan vara bra med en mysdag :).
Föresten var hon super duktig på hoppträningen igår, bockade/bråkade inte en enda gång! Börjar bli mer och mer fokuserad på hindren också, har lätt för att börja tänka på annat och sen se hindret ca 1 m innan vi ska hoppa. Vilket som ni kanske förstår resulterar i att språnget inte blir så bra ;).
Se om jag kanske kan försöka fixa fram en video från igår :)


2013-02-18
18:49:53

Ny blogg!
Nu har jag bestämt mig för att börja blogga! Här kommer jag skriva om min utveckling med mina hästar samt mitt liv som en 16 årig tjej.
 
Om mina hästar:
Mamma Mia, född 2007
e. Marwin
eu. Artist
Super mysigt litet ungsto som har lite bestämda åsikter. Har haft henne sen slutet av juli 2012 och har utvecklats mycket sedan dess. Dock har vi mycket kvar och jobba på men hoppas på att vi kan börja starta några små lokala tävlingar nu i vår.
 
Brilliant, född 1994
D-ponny
Mycket söt liten ponny som har mycket rutin. Har haft honom sen slutet av Januari så vi håller fortfarande på att lära känna varandra. Han har tidigare gått högre klasser i hoppning och även startat ponnygalopp. Har honom endast på foder men tanken är att vi ska ut och tävla lite tillsammans i hoppning framförallt.
 
Hoppas ni vill fortsätta läsa, jag kommer skriva mer om mig och mina hästar! :)
 

2013-02-18
18:25:39

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.